• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Biskvier i långpanna

Du behöver

Botten
500 gram mandelmassa, riven
2 äggvitor
1 dl strösocker

Fyllning
250 gram mjukt smör
100 gram mjölkchoklad 
1 tsk vaniljsocker
3- 3,5 dl florsocker
2 äggulor

Topping
200 gram mörk choklad

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 175 grader. 
  2. Rör ihop äggvita och socker med den rivna mandelmassan.
  3. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått fin färg.
  5. Rör ihop chokladkrämsfyllningen under tiden. Smält chokladen över vattenbad innan du blandar det med de andra ingredienserna.
  6. Låt botten svalna något innan du breder ut chokladkrämsfyllningen.
  7. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt.
  8. Smält sedan chokladen och bred över.
  9. Låt kakan svalna innan du skär i lagom portionsbitar.
Biskvier i långpanna
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.