Du behöver Äppelkompott5 stycken äpple1 styck vaniljstång0,5 dl vattenRostade havregryn2 dl havregryn1 dl sötmandel1-2 msk honungVaniljkvarg2-3 dl kvarg1 styck vaniljstång Gör så här Börja med att hacka mandel i lagom stora bitar.Blanda sedan samman havregryn, mandel och honung.Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 200 grader tills de fått en krispig yta.Skär upp äpplena i lagom bitar och lägg i en kastrull tillsammans med en vaniljstång som du gjort ett snitt i. Tillsätt även vattnet.Låt detta stå tills äpplena blivit lite mjuka men ändå har lite tuggmotstånd kvar.Blanda kvarg tillsammans med fröna ifrån en vaniljstång.När alla komponenter är klara väljer du snygga glas med lite höjd i och börjar lägga upp lager för lager.