• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Äppelkompott med kvarg och rostade havregryn​

Du behöver

Äppelkompott
5 stycken äpple
1 styck vaniljstång
0,5 dl vatten

Rostade havregryn
2 dl havregryn
1 dl sötmandel
1-2 msk honung

Vaniljkvarg
2-3 dl kvarg
1 styck vaniljstång

Gör så här

  1. Börja med att hacka mandel i lagom stora bitar.
  2. Blanda sedan samman havregryn, mandel och honung.
  3. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 200 grader tills de fått en krispig yta.
  4. Skär upp äpplena i lagom bitar och lägg i en kastrull tillsammans med en vaniljstång som du gjort ett snitt i. Tillsätt även vattnet.
  5. Låt detta stå tills äpplena blivit lite mjuka men ändå har lite tuggmotstånd kvar.
  6. Blanda kvarg tillsammans med fröna ifrån en vaniljstång.
  7. När alla komponenter är klara väljer du snygga glas med lite höjd i och börjar lägga upp lager för lager.
appledessert
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.