• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Äppelpajkladdkaka

Du behöver

Kladdkaka
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 ägg
100 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Fyllning
3-4 äpple, beroende på storlek
2 msk smör
2 msk kanel
2 msk strösocker

Smuldeg
50g rumsvarmt smör
1 dl fiberhavregryn
0,75 dl vetemjöl
2 tsk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker i en bunke.
  3. Blanda samman alla torra ingredienser till kladdkakan och sikta sedan i det i äggsmeten. Rör runt.
  4. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smörad och bröad form.
  6. Skala och skär äpplena i bitar.
  7. Lägg i stekpanna tillsammans med smör, kanel och socker. Stek tills äpplena fått lagom konsistens.
  8. Häll äpplena över kladdkakan.
  9. Gör sedan smuldegen genom att nypa ihop ingredienserna och smula sedan ovanpå kakan.
  10. Sätt in kladdkakan i ugnen 20-25 minuter. 
  11. Låt kakan svalna innan du ställer den i kyl minst 1,5 timme innan servering.
Äppelpajkladdkaka 2
Äppelpajkladdkaka 1
Föregående
Nästa
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.