Du behöver 4 personer2 dl vetemjöl3 msk strösocker1 tsk vaniljsocker1 nypa salt1,5 dl mjölk3 äggulor3 äggvitorsmör för stekningTill serveringSylt eller önskade bärGräddeFlorsocker att pudra över Gör så här Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke.Tillsätt mjölk och äggulor. Vispa ihop till en jämn smet.Ta äggvitorna i en annan bunke och vispa ihop dem till ett fast skum som du kan forma toppar av. Vänd sedan försiktigt ner de vispade äggvitorna i smeten.Ta smör i en stekpanna och låt det smälta på låg värme innan du häller i smeten och försiktigt jämnar ut den.Efter att du stekt den några minuter vänder du på den och steker lite till.Lägg sedan pannkakan på en skärbräda och dra sönder den i lagom stora bitar.Ta sedan smör i stekjärnet igen och lägg i bitarna för att steka en stund till för att få en frasig yta.Servera de sedan pudrade med florsocker, sylt och grädde. Föregående Nästa