• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Chokladtårta med kaffekola och hallongrädde

Du behöver

Chokladbotten
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Kaffekolasås
1 dl strösocker
1/2 dl nybryggt kaffe
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 msk smör
1 rejäl nypa flingsalt

Hallongrädde
1 dl vispgrädde
1 dl hallon

Topping
2 dl vispgrädde
Valfritt godis
Lite av kaffekolasåsen

Gör så här

  1. Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörja och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten.
  5. Rör ihop snabbt till en slät smet. 
  6. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  7. Låt svalna och skär botten i två delar.
  8. Kaffekolasås: Häll i alla ingredienser utom flingsalt och smör i en kastrull. Låt koka upp och puttra ca 10 minuter, tills den tjocknat lite.
  9. Tillsätt smör och flingsalt, rör ihop till jämn kola.
  10. Låt svalna lite.
  11. Hallongrädde: Vispa upp grädde till lagom konsistens. Mosa hallonen innan de blandas tillsammans med grädden. 
  12. Montering av tårtan: Lägg ett lager av kaffekolasåsen på understa botten och sedan hallongrädden ovanpå kolasåsen. Spara lite kolasås att dekorera med. 
  13. Lägg på översta botten och täck  den med vispad grädde. Ringla över lite kaffekolasås och dekorera med valfritt godis. 
  14. Ät och njut!
Chokladtårta med kaffekolasås och hallongrädde 1
Chokladtårta med kaffekolasås och hallongrädde 2
Föregående
Nästa
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.