Du behöver
Chokladbotten
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Kaffekolasås
1 dl strösocker
1/2 dl nybryggt kaffe
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 msk smör
1 rejäl nypa flingsalt
Hallongrädde
1 dl vispgrädde
1 dl hallon
Topping
2 dl vispgrädde
Valfritt godis
Lite av kaffekolasåsen
Gör så här
- Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörja och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten.
- Rör ihop snabbt till en slät smet.
- Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
- Låt svalna och skär botten i två delar.
- Kaffekolasås: Häll i alla ingredienser utom flingsalt och smör i en kastrull. Låt koka upp och puttra ca 10 minuter, tills den tjocknat lite.
- Tillsätt smör och flingsalt, rör ihop till jämn kola.
- Låt svalna lite.
- Hallongrädde: Vispa upp grädde till lagom konsistens. Mosa hallonen innan de blandas tillsammans med grädden.
- Montering av tårtan: Lägg ett lager av kaffekolasåsen på understa botten och sedan hallongrädden ovanpå kolasåsen. Spara lite kolasås att dekorera med.
- Lägg på översta botten och täck den med vispad grädde. Ringla över lite kaffekolasås och dekorera med valfritt godis.
- Ät och njut!


Föregående
Nästa