• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Chokladtårta

Du behöver

Botten
150 gram smör
300 gram mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Chokladglasyr
125 gram mörk choklad
1 1/4 dl vispgrädde
3/4 msk smör, mjukt
50 gram ljus choklad

Garnering
Godisägg och kinderägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en form, ca 24 cm i diam med löstagbar botten.
  3. Botten: Smält smöret och ta sedan bort från värmen.
  4. Hacka chokladen och tillsätt i smöret. Rör turks du får en jämn smet.
  5. Vispa ägg och socker poröst.
  6. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Sikta sedan i det i äggsmeten och vänd ner.
  7. Tillsätt den smälta chokladen och rör tills smeten är blandad.
  8. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 30-35 minuter. Låt svalna. 
  9. Chokladglasyr: Hacka den mörka chokladen.
  10. Koka upp grädden. Ta av den från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en jämn smet.
  11. Tillsätt smöret i klickar under omrörning.
  12. Låt svalna och tjockna lite innan den hälls på kakan.
  13. Smält den ljusa chokladen och häll den ovanpå den mörka chokladglasyren. Använd en gaffel för att göra mönster. 
  14. Ställ i kylen och låt stelna. 
  15. Garnera tårtan med kinderägg och godisägg. 
Chokladtårta 1
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.