• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Citronkyckling med bacon och avokado

Du behöver

4 portioner
1kg kycklingfilé
4 msk smör
2 tsk salt
4 krm peppar
2 pkt bacon
2 avokado
saft av 1/2 pressad citron

Marinad
saft av 1 pressad citron
4 msk olja
2 msk kinesisk soja

Sås
4 dl grädde
8 dl steksky och vatten
2 buljongtärningar
3 msk pressad citron
4 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Marinad: blanda ingredienserna och lägg filéerna i marinaden 2 timmar.
  2. Ta upp fileerna och bryn den i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Häll i lite vatten i stekpanna och låt kycklingen bräsera (koka under lock) tills innertemperaturen är 70 grader. Vänd flera gånger under tiden.
  4. Sås: Blanda ingredienserna och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda i 5 minuter. 
  5. Skär baconet i småbitar och stek knaprigt.
  6. Kärna ur och skär avokadon i småbitar. 
  7. Blanda samman bacon, avokado och pressad citron.
  8. Skär upp kycklingen i skivor.
  9. Fördela bacon och avokadon ovanpå kycklingen.
  10. Servera kycklingen med såsen, ris och grönsaker.

 

 

Recept ur mormors receptpärmar.

Citronkyckling 2
Citronkyckling 1
Föregående
Nästa
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.