• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Havreflarn med kardemummakräm

Du behöver

Havreflarn
100 gram smör
3 dl fiberhavregryn 
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 ägg

Kardemummakräm
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
1 tsk kardemumma

Till servering
Bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda alla torra ingredienser till kakorna.
  4. Rör ner det smälta smöret och till sist ägget. 
  5. Klicka ut smeten med med mycket mellanrum på plåtar med bakplåtspapper. Ta 1 tesked om du vill ha lite mindre kakor och 2 teskedar om du önskar större. 
  6. Ställ dem i ugnen ca 5-7 minuter. Håll koll så dem inte bränns!
  7. Rör samman ingredienserna till kardemummakrämen. Vill du ha den lite krämigare låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter innan. 
  8. Låt kakorna svalna helt innan du monterar ihop dem. Bred på kräm mellan två kakor och servera med bär. 
havreflarn 1
havreflarn 2
havreflarn 4
havreflarn
Föregående
Nästa
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.