• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Kanelbullar

Du behöver

Deg
2 pkt jäst
4 msk socker
250 gram margarin
2 tsk kardemumma
5 dl mjölk
1 ägg
ca 13-14 dl vetemjöl

Fyllning
250 gram smör eller margarin
4 dl florsocker
kanel

Topping
1 ägg (för pensling)
pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula jästen i en bunke, strö över socker och rör tills jästen löst sig.
  3. Smält margarinet, häll över mjölken och låt det bli fingervarmt.
  4. Häll det över jästen, blanda i ägget och kardemumman.
  5. Blanda i mjöl till en smidig deg.
  6. Dela degen i fyra delar och låt jäsa medan du gör fyllningen.
  7. Blanda samman ingredienserna med elvisp.
  8. Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop och dela i lagom stora bitar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker.
  9. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10-15 minuter.
kanelbullar-1
kanelbullar-2
kanelbullar-3
kanelbullar-4
Föregående
Nästa
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.