• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Lussebullar

Du behöver

Deg
50 g jäst för söta degar
150 g smör
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mjölk
250 g kvarg
0.5 tsk salt
1 ägg
ca 16 dl vetemjöl 

Till dekoration
russin för dekoration
ägg för pensling

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smöret, tillsätt saffranet och sedan mjölken. Låt degspadet bli 37 grader. 
  3. Rör ut jästen i lite av degspadet.
  4. Tillsätt resterande degspad, kvarg, ägg, socker och salt. 
  5. Arbeta i nästan all vetemjöl. Strö lite vetemjöl över degen och låt den jäsa under bakduk i 30-45 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda ev. i resten av mjölet. Baka ut degen till lussekatter.
  7. Lägg på låt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30-45 minuter.
  8. Sät ugnen på 225 grader.
  9. Dekorera med russin om så önskas och pendla med uppvispat ägg.
  10. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. 
Lussebullar
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.