Du behöver Deg50 g jäst för söta degar150 g smör2 påsar saffran (à 1/2 g)2 dl strösocker5 dl mjölk250 g kvarg 0.5 tsk salt1 äggca 16 dl vetemjöl Till dekorationrussin för dekorationägg för pensling Gör så här Smula ner jästen i en bunke.Smält smöret, tillsätt saffranet och sedan mjölken. Låt degspadet bli 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet.Tillsätt resterande degspad, kvarg, ägg, socker och salt. Arbeta i nästan all vetemjöl. Strö lite vetemjöl över degen och låt den jäsa under bakduk i 30-45 minuter.Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda ev. i resten av mjölet. Baka ut degen till lussekatter.Lägg på låt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30-45 minuter.Sät ugnen på 225 grader.Dekorera med russin om så önskas och pendla med uppvispat ägg.Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.