• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Semelkrokanter

Du behöver

10 stycken
50g sötmandlar
50g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk ljus sirap

Fyllning
3 dl vispgrädde
0,5-1 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka mandel och lägg i en skål.
  3. Blanda smör, socker, vetemjöl, mjölk och sirap i en kastrull.
  4. Värm tills allt är smällt och du ser första bubblan. Ta av från värmen och blanda i mandeln. 
  5. Placera bakplåtspapper på plåtar och klicka ut 1 msk av krokanten. Gör bara 4 per plåt då de smälter ut.
  6. Grädda ca 6-7 minuter.
  7. Vänd flarnen upp och ner och rulla upp dem på en träpinne (t ex skaftet på en kavel). Låt de stelna några minuter. 
  8. Vispa grädden och blanda ner kardemumman.
  9. Spritsa grädden i rullarna precis innan servering. Toppa med lite florsocker om så önskas. 
Semlekrokanter 9
Semlekrokanter 7
Semlekrokanter 3
Föregående
Nästa
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.