Livet som jag vill ha det – jag sa upp mig från jobb

Livet som jag vill ha det – jag sa upp mig från jobb

september 28, 2018 2 av Cherie

Tanken om vad jag ville med min karriär har snurrat under flera år egentligen. Marknadsföring och kommunikation har alltid legat mig varmt om hjärtat. Och på senaste åren även sociala medier eftersom det är intressant att se spridningen som sker. Jag har tagit två viktiga beslut detta året om att skapa livet som jag vill ha det. 

Är det så här det ska vara nu? Vad vill jag egentligen få ut av livet? 

Frågorna ovan är två frågor som jag ställdes inför i våras. Jag har arbetat sex år på olika förskolor och skolor i kommunen och lärt mig otroligt mycket. Men jag saknar utbildningen, jag läste nämligen på Naturbruksgymnasie inriktning hästhållning när jag gick gymnasiet. Efter det läste jag upp några kurser på komvux och hade en plan att läsa vidare till Förskolelärare. Men jag blev gravid med dottern och pausade den tanken. Efter mammaledighet behövde jag komma ut och få jobb vilket var enklast att få in en fot inom barnomsorgen då dem behöver folk hela tiden. Sedan har det rullat på nu i sex år. Men jag får ingen fast anställning då jag saknar utbildning. 

Goals are dreams with deadlines

Utbilda mig till lärare eller byta karriär

I våras hittade jag en utbildning, Digital Marknadskommunikatör som jag kände var väldigt intressant och så mycket mig. Jag skulle annars söka in och läsa till lärare var tanken. Det var dags att skaffa mig en utbildning och titel. En utbildning till Digital Marknadskommunikatör på distans vilket passar mig perfekt då jag inte kan flytta på grund av dottern. Mina fantastiska arbetskollegor peppade mig att söka och så även göra ett engelska prov jag behövde göra för att bli behörig. Ett arbetsprov skulle också göras där jag bland annat skulle skapa en film. Och under sommaren kom antagningsbeskedet JAG KOM IN!

Jag sa upp mig från jobbet

Tanken var att jag skulle arbeta under mina studier men insåg efter första träffen i Tranås att studier och jobb skulle krocka en hel del. Detta skulle innebära att jag inte skulle kunna ge 100% på något av det. Därför sa jag faktiskt upp mig från jobb förra veckan. Beslutet känns så rätt även om jag kommer sakna elever och personal. Så idag gör jag mitt sista arbetspass på jobbet och det kommer nog bli många tårar. Men jag vet att jag gör rätt val eftersom jag nu kan fokusera på studierna och jag har sagt till dem att jag gärna tar några vikarie timmar när dem behöver och det passar mina studier. 

Jag har nu fått möjligheten att skapa livet som jag vill ha det! ♥

Digital Marknadskommunikatör