3 saker jag jag är tacksam över just nu

3 saker jag jag är tacksam över just nu

januari 30, 2018 0 av Cherie

Ibland får jag påminna mig själv om hur bra jag har det just nu. Jag känner mig väldigt tacksam om jag tittar tillbaka på 2017 och vart det har lärt mig. 2016 var ett tufft år och 2017 blev lärdomens år, kan 2018 bli året i balans? Jag känner mig i vilket fall som väldigt tacksam nu när första månaden är avklarad.Tufft – Lärorikt – Balans

Ni som följt resan sedan tidigare vet att 2016 blev jag sjukskriven pga stress och jag var väldigt nära att gå i väggen. När jag tänker tillbaka på året så är det ångest blandat med vissa höjdpunkter. Känslan av ångest och stress är en känsla jag inte vill uppleva igen så 2017 försökte jag tänka mig för. Det var då jag också hade möjligheten att vara på samma arbetsplats, jag arbetade som vikarie. Varje gång de där känslorna av ångest och stress gjorde sig påminda backade jag tillbaka och försökte leta upp orsaken. Hela 2017 blev ett lärorikt år att verkligen hitta de olika punkterna för vad som fick mig att få känslan av ångest och för mig handlade det om att hitta en strategi för att hantera dessa saker. Och det är ett ständigt arbete som jag gör för att inte slungas tillbaka till 2016.Tacksamhet och lugn i själen

2018 har nästan just anlänt men vi har samtidigt snart avverkat första månaden. Det har varit med en skön känsla för detta året att fortsätta arbeta för att inte hamna tillbaka på 2016 och jag ser något form av ljus i tunneln. Det får mig också att vara tacksam över saker på ett helt annat vis, här nedan listar jag tre saker som jag just nu är väldigt tacksam över. Lämna gärna en kommentar och dela med dig om tre saker du är tacksam över! 

1. Löpningen och gröna smoothies

Att ha den där känslan av frihet som löpningen gör för mig är jag tacksam över. Jag ångrar inte ett pass någon gång för när jag väl är hemma är det med ett stort leende på läpparna och en kropp som mår fantastiskt bra. Att jag sen snöat in på smoothies med avokado, gröna ärtor och grönkål är en bonus. Jag får sådan kick av dem på morgonen.

 

2. Mitt arbete

Att det öppnades en möjlighet att få en terminsanställning på skolan där jag varit vikarie i mer än ett år är jag så tacksam över. Att veta vad man har i lön varje månad och hur man ska arbeta är så himla skönt. Jag trivs med att både få ha vissa lektioner men också att få vara på fritids. Jag trivs så himla bra!

 

3. Mer tid tillsammans med Emma

Sedan jag fick min anställning så har jag också fått nya arbetstider vilket gör att jag får tre dagar i veckan där jag slutar tidigare än i höstas. Detta betyder därför att jag och Emma får några timmar extra de veckorna hon är hos mig samt att jag även kan hämta henne tidigt en dag då hon är hos sin pappa.