Det ska vara lätt att leva sunt

Det ska vara lätt att leva sunt

juni 11, 2019 0 av Cherie

Gör vi det för svårt för oss själva? Jag tror nämligen det, vi ska överdriva när vi ska försöka leva hälsosamt. Men egentligen är det enkelt. Det ska vara lätt att leva sunt.

Tar man sig ut på en promenad kan man avnjuta helt magisk natur

Varför blir det så komplicerat?

Varför gör vi det svårt? För egentligen så är det ju enkelt. Det spelar ingen roll hur effektivt ett träningspass är eller hur många nyttiga ämnen en grönsak innehåller. Om du aldrig bokar in träningen i din kalender eller lägger grönsakerna på tallriken.

En sund livsstil handlar om det vi faktiskt gör – inte vad vi vill göra om vi hade haft tid och ork. Måste det vi gör vara perfekt eller räcker det med att göra många sunda och smarta val?

Känslan av balans är något att eftersträva. Ibland finns det varken tid eller ork – och det är okej. Men varför inte försöka få till en promenad istället för att springa. Eller passa på att gör några övningar framför tvn, perfekt i reklampauserna.

Alla har vi dagar som är tuffare än andra

Det händer att det är dagar som inneburit att man är trött när man kommer hem eller att det kommer saker emellan. Dagar då man inte har någon energi eller ork till träning. Men jag har lovat mig själv att alltid byta om och göra några övningar eller ta en promenad istället för att springa.

Många gånger slutar det dock med att jag genomför det tilltänkta träningspasset ändå, det har bara varit att tröskeln varit högre men när man väl kommit igång så flyter allt på och energin efter är magisk.

Andra gånger blir det kanske bara 2 km promenad eller 2-3 styrkeövningar. Men då har jag gjort något och det ger kroppen något. Oftast blir jag piggare även om kroppen kanske känns trött. Dessa gånger är det oftast huvudet som mår bra efteråt.

Hur tänker du på det här med att leva sunt?