Första löprundan på länge

Första löprundan på länge

oktober 2, 2017 0 av Cherie

Detta inlägget skulle ha publicerats i lördags! Vet inte vad som hände… Därför publiceras det nu och jag återkommer ikväll med ett nytt inlägg.

Det blev en dag med mycket rörelse igår eftersom jag gick till och från jobbet och sen var i rörelse större delen av dagen. Det känns idag men det är skönt att komma igång.

Över 21 000 steg

Kanske inte konstigt att man känner sig lite mör i kroppen då jag haft två dagar med mycket promenerade. Kanske är det väldigt bra att börja komma igång igen efter ca 9 veckors vila. Igår gick jag till och från jobbet samt tog en skön promenad under en timme på eftermiddagen. När jag sen kom hem hade jag och Cissi bestämt att vi skulle ta ett träningspass.

Mina älskade Asics

Kände mig ganska sliten i kroppen och vi hade en del att ta igen så vi tog en power walk nästan hela rundan men la in lite löpning mot slutet. Det var faktiskt precis vad jag behövde igår och träningslusten är åter tänd och jag känner en längtan efter att träna. Senare idag ska magen få sig en genomkörare. Gårdagens 5 km runda kändes ändå lagom i kroppen och det känns att det var länge sedan jag rörde på mig sådär. Därför ska jag försöka komma ut på kortare rundor nu några veckor bara för att hålla suget vid liv. Hoppas att det funkar och kroppen belönades med frallor till frukost imorse efter sovmorgon.

Att jaga tider och inte njuta

Igår när vi var ute och gick började vi prata igenom varför träningen avstannade i sommar. Vi kom fram till olika saker.
*Som jag nämt tidigare, vi genomförde vårt mål – Änglamilen. Och efter det hade vi ingen direkt plan eller ett mål att fortsätta träna mot.
*Min mormor blev sjuk och gick bort. Det påverkade mig mycket kan jag märka i efterhand och träning över lag gav mig möjlighet att tänka – vilket jag inte ville då! Så jag skippade träningen istället.
*Vi jagade tider och prestationer för mycket under träning. Vi kollade klockan hela tiden, skulle springa snabbare än förra passet och löpningen blev inte rolig. Vi var nästan mer besvikna efter varje pass för att vi blev sämre.. Idiotiskt inser vi i efterhand!

Mormors handmålade kaffemuggar

Så vi gör om och gör rätt nu istället och jag har ju ett långsiktigt mål att träna mot. Det bästa med det målet är att jag behöver inte pressa och jaga tider utan nu ska jag ägna hösten åt att älska löpningen igen. Även om det blir ett par intervallpass med fart 🙂