Idrottslektioner med lekar ger rörelseglädje

Idrottslektioner med lekar ger rörelseglädje

Denna veckan älskar jag mitt arbete lite extra måste jag ändå få lov att säga. Jag har fått hoppa in nu två dagar (tre om man räknar morgondagen) och fått ha idrottslektionerna. Blandade åldrar på lektionerna men så roligt.

Igår var vi inne och körde olika lekar med att lära känna varandra där man var tvungen att använda kompisarnas namn för att få ta dem. Och det blev en hel del spökboll också, en favorit sedan jag var liten. Men vi har döpt om den till Curryboll (curry blev jag kallad i skolan) eftersom jag lagt till några regler. Man måste passa bollen 3 gånger tillexempel inom laget innan man får skjuta. Detta för att öppna upp för att alla ska bli delaktiga och inte bara de tävlingsinriktade.

Idag hade vi strålande väder och jag bestämde mig för att köra lektionerna utomhus. Inser nu varför jag är så trött idag, massor av friskluft! Vi lekte zombitagen, billeken, svanskull och under hökens vingar kom. Lektionen med treorna kunde jag vara med och leka en del och vad roligt vi hade. Jag tyckte det var skoj att få leka lite och barnen tyckte det var kul att se mig springa rundor som en tok för att hinna ikapp dem. Jag bjuder på det för vi skrattade gott!

Gummiband använder jag flitigt hemma för motstånd vid träning

Själv unnade jag mig sedan ett träningspass här hemma ikväll. Var galet trött och skulle kunna somnat redan klockan sex men jag var ju träningsklädd och kunde lika gärna köra ett kortare tabatapass för att trötta ut musklerna lite. Delar passet här nedan om ni blir sugna på att köra det. Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och få min sömn. Imorgon blir det nog ett ”djungeläventyr” på idrottslektionerna med årskurs ett. Spännande!

Tabata med 45 sek arbete och 15 sek vila med dessa övningar;

🍋höga knä med gummiband vid fötterna
🍋vandrande planka
🍋boxning
🍋squats med sidospark

Upprepa sedan 4 ggr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *