”Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”

”Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”

december 1, 2018 0 av Cherie

Så är december äntligen här och det är dags för diverse julkalendrar. Jag har valt att hoppa på Johannas julkalender som är känd som Kajsons julkalender. Första luckan har rubriken ”Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”.

Att få välja mellan två intressen

Jag har funderat ett bra tag på den här, landar i studenten eller när jag valde färg till mitt rum. Men kommer sen på att det är nog för ca 20 år sedan jag gjorde mitt första aktiva val i livet, som jag kommer ihåg. Jag höll nämligen då på med både fotboll och hästar, ni kan ju tänka er träningar och matcher samt ridlektioner och tävlingar med hästarna. Det tog sin lilla tid och sen hade jag två små syskon som också hade sina intresse. Mamma bad mig välja vilket jag ville fortsätta med då möjligheten inte fanns för att ha två idrotter igång samtidigt. 

Min häst hos mormor och morfar

Det var ett självklart val

För mig blev valet ganska självklart. Fotbollen var rolig men jag stod också och flätade håret på mina kompisar under matchen och var mellan varven ganska ointresserad av vad som hände. Vi spelade en Cup 1998 där jag vet att jag spelade ganska bra, gjorde ett avgörande mål om jag inte minns fel. Men det blev perfekt att lägga fotbollsskorna på hyllan och sluta när man var på topp. 

Där efter fortsatte jag med hästarna, dels på ryttarföreningen men också hemma hos min mormor och morfar som hade uppfödning på Welsh ponny och Svenskt halvblod. Jag hade verkligen fantastiska möjligheter att göra det jag älskade och är så glad för alla dem åren jag spenderade i stallet. Därför hoppas jag kunna ta upp detta intresset nu när jag ska låta Emma börja rida efter jul. 

Kände mig alltid trygg med morfar

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.