Utvecklande arbete att anta nya utmaningar

Utvecklande arbete att anta nya utmaningar

november 8, 2017 0 av Cherie

Två tidiga dagar av avklarade denna veckan då det blev lite extra arbetstimmar. Men jag är tacksam över hur utvecklande det är att anta dessa nya utmaningar.

Idrottslärare

I måndags fick jag hoppa in som idrottslärare och oj vad roligt det var. Det var inte tanken när jag åkte till jobbet så jag var inte riktigt klädd för det. Men så ska jag ju inte vara aktiv på det viset och vi körde spökboll. Perfekt bollek som uppskattades av alla men jag la till en ny regel att man måste passa tre gånger inom laget innan man får skjuta.

När jag hoppade in så här insåg jag också hur gärna jag vill utbilda mig till idrottslärare om jag ska läsa vidare på högskola. Jag vill sprida rörelseglädje och inspirera barn och ungdomar till rörelse. Och det har varit guld värt under min tid som vikarie sedan 2012, att få vara runt på så många ställen och lära mig så mycket.

NO lektion med saltvatten

Imorse fick jag upp väldigt tidigt för jag skulle ta ett NO pass med årskurs 4. Phju säger jag bara, NO är inte riktigt mitt ämne men det löste sig och det är en erfarenhet rikare. Lektionen blev nog tyvärr inte så flytande för dem stackars eleverna, men jag fick så fint beröm från dem efter lektionen som verkligen värmde i hjärtat. Idag testade vi olika föremål om de skulle flyta eller sjunka i saltvatten. Ganska roligt faktiskt även om det var saltvatten lite över allt när lektionen slutade.

Att utvecklas

Som jag nämnde ovan så har jag lärt mig mycket under alla dessa år som vikarie. Det är fem år som jag nu har varit runt och vikarierat på olika förskolor och skolor i kommunen. När jag ser tillbaka på mitt första ställe där jag var i nästan ett halvår och lärde mig massor så har jag tagit med mig något från alla de ställen jag varit på och gjort något eget av det till slut. Nu har jag varit på samma skola i över ett år och verkligen fått ta ansvar och genomföra egna idéer och faktiskt lyckats med det. Bara en sådan sak är verkligen guld värt!

Nu blir det dock en kväll i soffan. Jag ska plocka fram stickorna (mitt nya sätt till avkoppling) och titta på tv en stund innan sängen kallar. Hur har era dagar varit denna veckan?