Valborg och veckans planer

Valborg och veckans planer

april 30, 2018 0 av Cherie

Tänk att det reda är Valborg och våren är verkligen här. Det märks eftersom pollensäsongen slagit till för min del. Numera kommer kliande ögon, rinnande näsa och nysningar vara min vardag – tyvärr! Men jag är van, så är det varje år.

Några fynd som ska användas när vi skapar recept framöver

Nedräkning till sommarlovet

Jag satt härom kvällen och skulle kolla hur många dagar det är kvar till sommarlovet, sex veckor kvar och totalt 26 skoldagar om jag räknat rätt. Det är ju så många röda dagar så dessa veckor kommer ju att swisha förbi och sen är det dags för ledighet. Det är inte många lektioner som är kvar att planera med andra ord och det känns både skönt men också sorgligt. Det här vikariatet som jag haft denna terminen har varit väldigt utvecklande och jag har fått lära mig otroligt mycket! Så det kommer bli känslosamt att säga hejdå till klassen den 12 juni men sen väntar nya utmaningar.

Valborgs planer

Vi har faktiskt inga planer för Valborg detta året. Emma har haft ont i magen under natten så vi tar VAB hemma idag för att vila. Vi måste dock iväg och veckohandla under dagen samt hämta lite saker hemma hos en kompis. Perfekt när man kan skicka bud med vänner som besöker Ullared när man glömde handla saker sist vi var där. Det blir nog inte ens att äta grillad eller stekt korv ikväll utan vi kör nog på en omgång Chipotelköttbullar i chilisås.

Veckans planer

Måndag: VAB och veckohandling. Ska även börja spåna på recept till midsommar.
Tisdag: Ledig dag och jag ska ta tag i en garderobsrensning. Jag tömde alla garderober i sovrummet i lördags och insåg hur mycket kläder jag faktiskt äger och hur mycket av det som inte används. Därför ska det rensas så det inte är så fullt! Blir enklare också att faktiskt se vad man har och kan använda.
Onsdag: Kort arbetsdag då jag slutar 14 men sen ska vi på utvecklingssamtal på Emmas skola.
Torsdag: Arbetar 8-17 sen tar vi det lugnt på kvällen.
Fredag: Arbetar 8-16 och sen är det obligatorisk taco kväll här hemma.
Helgen: Oplanerad i skrivande stund, håller tummarna för sol så vi kan leka nere vid havet.

Hur firar du Valborg ikväll?