Varm choklad och riktigt höstväder

Varm choklad och riktigt höstväder

september 26, 2018 0 av Cherie

Jag kom hem från jobbet för ett tag sedan och har hamnat framför skolböckerna. Ikväll ska jag bädda ner mig i soffan till en film och dricka varm choklad som man sig bör när det ä ruggigt höstväder. 

Varm choklad med marshmallows

Arbetsveckan

Det blir kort arbetsvecka då jag varit hemma och legat sjuk i början av veckan. Dessutom har jag kort dag idag samt imorgon, det gör mig inte det minsta ledsen för det är perfekt för att få ihop skolarbetet när jag arbetar kortare dagar. Vi fick dessutom vårt första hemuppgift igår som ska lämnas in nästa vecka. Jag älskar verkligen känslan av att studera igen och få lära mig massor av nya saker. Fördelen är dessutom att jag har möjligheten att testa det jag lär mig praktiskt på pappas företag. Jag har dessutom en nyhet att berätta för er läsare, men jag väntar tills på fredag. 

Varm choklad i höst

Dessa dagar när hösten knackar på dörren är det perfekt tycker jag att göra en mugg varm choklad. Jag tycker inte det finns något bättre än att krypa ner i soffan framför en film med varm dryck och tända ljus. Vad gör du helst när det är riktigt ruggigt höstväder?

När jag gör varm choklad så gör jag inte det med O´boy pulver utan använder kakao och socker i mjölken. Har även någon annan variant som jag ska testa i höst. Blir det bra delar jag med mig. 

Recept varm choklad
2-3 dl mjölk (beroende på storlek på mugg)
2 msk kakao
1 msk socker
-Värm upp i gryta under omrörning och toppa med grädde eller mini marshmallows. 

Varm choklad med marshmallows