Inget maraton för mig detta året

Inget maraton för mig detta året

maj 1, 2018 0 av Cherie

Jag har fått inse det tråkiga, det blir inget maraton för min del detta året. Jag känner mig just nu så fruktansvärt besviken, arg och ledsen. Motivationen blåste bort med stormen som härjade här i Ängelholm igår. Tur att den kom tillbaka efter att ha sovit på saken inatt.

Lång tids förkylning

Sedan i januari har jag dragits med förkylning och bara fått vara frisk tre dagar i sträck innan feber eller halsont brutit ut igen. Träningspassen går att räkna på en hand känns det som. Jag är besviken! Detta skulle nämligen bli mitt maraton år.

Ett skadat knä gör inte saken lättare

I förra veckan fick jag en gunga på mitt knä, en metallgunga. Nu har jag varit öm och haft ett rejält blåmärke som äntligen försvunnit. Jag har tagit det lugnt eftersom det gjort ont när jag bara har gått. Så jag inser att jag får börja om från noll, börja med knäövningar.

Kanske kan det bli en halvmara

Jag håller nu tummarna för att en lugn igångsättning kommer hjälpa mig. Jag har ännu ej bestämt mig för hur jag ska lägga upp min träning men korta pass kommer det bli. Jag kommer ta kilometer för kilometer i den takt som känns bra. Kanske blir det något ”långpass” ibland på sådär 5-6 kilometer och några intervaller mellan varven. Drömmen hade varit att få springa Helsingborg Halvmaraton istället den 1 september. Vi kan väll hålla tummarna på att jag lyckas vara i form tills dess. Jag har fyra månader på mig och ni kommer få följa resan här.

Jag känner mig ganska förhoppningsfull om att detta ska fungera, jag vill så gärna springa den 1 september. Det är årsdagen sedan mormor gick bort. En dag jag vill springa till minne av både mormor och morfar som förlorat kampen mot cancern. Jag saknar dem så och när jag springer känns det som dem är med på något vis.

Många besök på ute gymmet här i Ängelholm ska det bli