Löpning handlar inte om tider, utan om känslan

Löpning handlar inte om tider, utan om känslan

maj 5, 2018 0 av Cherie

Kanske är du nybörjare som drömmer om att komma igång och uppleva kicken som alla pratar om. Kanske är du löparen som springer då och då. En sak som är så viktigt att komma ihåg, löpning handlar inte om tider, utan om känsla.

Hitta känslan

Det dyker upp minnen på Facebook om mina löprundor med Cissi förra året, jag minns tillbaka till varje runda och kommer ihåg den som det var igår. Men en sak jag också kommer ihåg var att vi strävade väldigt mycket efter att bli bättre, tidsmässigt! Vilket misstag vi gjorde kan jag säga såhär i efterhand. Det tog bort den där glädjen till löpningen lite och det var svårare att hitta känslan.

Löpning i vacker natur

Att hitta känslan är bland det bästa, det känns roligt att springa (de flesta gånger) och man har en lätthet samt ett otroligt lyckorus oavsett hur många kilometer eller vilken tid det står på löparklockan. Jag har lärt mig en sak och det är att löpning handlar inte om tider, utan om känsla. Utom på lopp jag springer, där kommer det handla om att bli bättre och få nya personbästa men träningspassen ska handla om känsla numera!

Veckans träning

Mitt absoluta favorit motto

Idag ska jag göra mitt första pass efter lång sjukdomsperiod och ett skadat knä. Jag vet redan nu på morgonen att det kommer bli tufft idag. Konditionen är inte den bästa eftersom det nästan ej blivit någon träning alls detta året. Jag vet heller inte hur knäet kommer kännas efter smällen för 1,5 vecka sedan. Jag testar och hoppas det blir ett skönt pass.

Jag har en tanke om att springa tre dagar i veckan nästa vecka. Korta pass men 1-2 km bara för att komma igång, kanske springer jag intervaller. Jag älskar intervaller för det känns som det ger väldigt mycket och man orkar vara ute längre än om man ska springa sträckan som man orkar. Det känns fantastiskt att komma igång nu igen, även om året inte blev som planerat. Nu ska jag springa på känsla och hitta löparglädjen igen!