Måltrappan: Set Goal – ett sätta att sätta upp mål och hålla fokus

Det kliar i fingrarna efter att få sätta mig och börja planera inför resterande del av hösten och nästa år. Men först ska jag sätta mig ner och verkligen fundera över vad det är jag vill uppnå. Till min hjälp använder jag alltid Måltrappan!

Vad vill jag uppnå?

Det är inte många veckor sedan som jag faktiskt bestämde mig, jag vill göra något som utmanar mig. Jag vill göra något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag ville ha den där utmaningen och känna känslan efteråt av stolthet att jag har lyckats. Samtidigt är jag rädd för att känna samma tomhet som jag kände efter Änglamilen tidigare i år. Träningen efter det har varit sporadisk och jag har inte haft det där målet att blicka fram emot.

Jag har försökt hålla motivationen uppe men icke och därför vill jag sätta ett mål som ligger framåt i tiden och där jag har nästan ett år på mig. Det innebär att mitt fokus kommer ligga framme i september 2018.

Varför ska man sätta mål?

Jag älskar att sätta mål just för att man har något att arbeta mot och hålla fokus på. Det är annars lätt att tappa motivationen. Men samtidigt är det väldigt viktigt att du sätter ett mål du verkligen vill uppnå. Skulle jag sätta ett mål att delta i triathlon så hade jag inte tränat helhjärtat för det, jag är nämligen rädd för att simma i öppet vatten. Därför är det viktigt att du sätter ett mål som just du vill uppnå och ingen annan.

Mitt träningsmål

Jag har som ni redan vet bestämt mig för att springa Helsingborg Marathon 2018. Genom att göra denna satsning för mig själv så kommer det innebära massor av fördelar. Jag kommer lära mig (förhoppningsvis) mycket om löpning och allt som hör till. Jag kommer se över min kost och göra vissa förändringar men framförallt vet jag att jag kommer må grymt bra av att träna. Jag kommer att bena ner allt i små delmål också som jag delar med mig av i ett annat inlägg längre fram. Jag måste nämligen fundera lite först.

Hur ser det ut för dig med träningsmål? Har du något som du tränar mot?

2 kommentarer på “Måltrappan: Set Goal – ett sätta att sätta upp mål och hålla fokus”

  1. Vad kul att du ska springa maraton, du kommer att fixa det galant! Det ska bli kul att följa med din resa mot målet. Jag sprang mitt första maraton i sommar och även om det var tungt och träningen inte alltid var så rolig, var det såå värt det vid målgång.
    Nästa år siktar jag på att springa maraton igen och då gärna förbättra min tid.

    1. Ja det ska bli superkul att springa marathon och med det som mål tror jag dem där träningspassen man egentligen inte orkar från början ändå blir av eftersom man har ett mål 🙂 Vad roligt att du sprang marathon i sommar, har du funderingar på vilket marathon det blir nästa år?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *