När löpningen får ett flow och lätthets känsla

När löpningen får ett flow och lätthets känsla

november 21, 2017 0 av Cherie

Igår hade jag en inbokad löpdejt med min granne som bor i samma hus som jag. Det var verkligen värt att skjuta upp min förmiddags träning till kvällen istället för oj vad bra löpningen blev.

Ett varv på elljusspåret

Vi möttes upp här utanför vid halv sju igår och körde ner till elljusspåret. Detta spåret är 2,5 km vilket är en perfekt distans då jag har sagt till mig själv att låta fokus vara 2 km fram tills årsskiftet för att komma in i en skön känsla och flow i löpningen.

Det blev kämpigt mellan varven under rundan men jag försökte verkligen trycka undan dem jobbiga tankarna och efter 90 sekunder ungefär så var löpningen lätt igen. Också höll det på så under hela rundan mer eller mindre men vi genomförde det utan att stanna en enda gång! Den känslan var magisk, känslan av att 6,5 km om 3 månader kommer gå fint om jag fortsätter träna som nu.

Så här lycklig känner man sig efter löpning

Funderar på att köpa trailskor

Eftersom det är halt ute och vi nu kommer lämna asfalten lite och springa slingan och i skog lite mer så har jag funderat på att köpa trailskor. Det är ju nämligen så att 2018 är första loppet jag ska springa ett Traillopp, mitt första någonsin och det känns som skorna (som i all löpning) är det viktigaste. Så är här någon som kan rekommendera bra trailskor? Ska passa långa och smala fötter, fötter som älskar att springa i Asics.

Att springa med en vän

Jag älskar att springa med andra lika mycket som jag kan tycka det är skönt att springa själv. Fördelarna med att springa med en vän kan vara;
*Har man bestämt att man ska ut och springa kommer man ut även om soffan är skönare.
*Man motiverar varandra för båda är inte alltid på topp för att träna.
*Man kan turas om och lägga upp träningen så den ena bara kan följa instruktioner.
För mig är det även så att när jag springer med andra så har jag bra farthållare. Jag rusar gärna iväg och tar sedan slut helt vilket inte är bra. Jag är liksom fortfarande som 100 meterslöparen i skolan istället för den marathonlöparen jag ska bli. Och det är något jag tränar väldigt mycket på nu att det behöver inte gå fort, det ska bli längre istället.