• Hem
  • Företagare
  • Digital kommunikation
  • Upplevelser
  • Cheries Skafferi
  • Om

Rabarberkompott med crunch

Du behöver

Rabarberkompott
4-5 normalstora rabarber stjälkar
1 vaniljstång
socker (efter tycke och smak)

Crunch
2 dl havregryn
1 dl sötmandel
1-2 msk flytande honung

Kesellablandning
5 dl naturell kesella
1 vaniljstång

Gör så här

  1. Skala rabarber och dela i lagom bitar. Lägg i en kastrull med lite vatten samt skär ett snitt i vaniljstången och låt den ligga med. Önskar man ha i lite socker kan man ha det. Låt rabarbern småputtra till önskad konsistens. 
  2. Hacka upp mandel och blanda tillsammans med havregryn och honung. Sprid ut på en plåt klädd med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 150 grader tills de är rostade.
  3. Blanda samman kesella med fröna från en vaniljstång.
  4. När allt är klart varvar du dessa i olika lager i ett snyggt glas. Ät och njut!
rabarberkompott
rabarberkompott-2
Föregående
Nästa
Lifestyle by Cherie
En blogg om upplevelser, frihet och företagande

Input your search keywords and press Enter.