Änglamilen 27 maj 2017 – Race Report

Änglamilen 27 maj 2017 – Race Report

Åter publicerar ett inlägg från när jag sprang Änglamilen tidigare i våras.


Vi var på plats redan klockan 11 eftersom barnen skulle springa Änglaknatet innan vårt lopp.

Loppet

Klockan 13,00 gick starten och i år var det en ny bana, fantastiskt fin var den och jag har inte tidigare sprungit Änglamilen men har haft lite koll på den förra banan och tycker faktiskt att denna var bättre.

Vi försökte gå ut i ett lugnt tempo för att orka och hade bestämt gemensamt att vi skulle köra samma upplägg som vi gjorde under tisdagens träningspass. 3x3km med 0,5km promenad mellan.

Det var kämpigt redan efter en kilometer, värmen gjorde sitt och jag kände av pollenallergi ganska mycket. Jag bestämde mig för att kämpa på sänkte mitt eget tempo lite och hamnade lite efter Cissi och Madde. Strax innan tre kilometer började jag även känna av ett knä och tankarna om att bryta loppet cirkulerade i huvudet för det var inte kul att springa!

Strax efter tre kilometer sa jag till Cissi och Madde att köra på eftersom jag inte visste om jag skulle bryta eller inte. Någon stans mellan fyra-fem kilometer skulle jag bestämma mig om jag skulle bryta loppet och ta mig hemåt istället. Men efter ha fått vätska på två ställen då väldigt snälla privatpersoner stod utmed banan och langade vatten samt arrangörernas egen vätskekontroll så piggna jag till och började få ordning på andningen igen.

Helt plötsligt dök sex kilometers skylten upp och jag kunde ju inte gå av nu när jag genomfört mer än halva loppet. Jag gick mycket och sprang där krafterna fanns. Eftersom kilometer fem till åtta gick i skogen blev det mest promenader här. Sen sprang jag små stunder, gick en bit osv tills jag tog mig i mål.

Äntligen i mål

Glädjen när jag hör speakern i mål säga 1 timme 22 minuter och 22 sekunder. Jag var otroligt lättad och tårarna brände bakom ögonlocken. Jag genomförde loppet och det på en bättre tid än väntat.

Jag hade nämligen satt tre mål, Guld 1:19:00, Silver 1:24:00 och Brons 1:30:00. Jag lyckades med en tid mellan guld och silver vilket kändes fantastiskt. Tiden var betydligt bättre än vad loppet kändes och med perspektiv på det hela är jag så nöjd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *