Vår Ruset 3 maj 2017 – Race Report

Vår Ruset 3 maj 2017 – Race Report

september 8, 2017 0 av Cherie

Det är fredag och känslan av att helgen bara är några timmar bort är underbar. Men först ska det bli ett pass på jobb. Idag slutar jag lite tidigare och ska hämta Emma för att handla till fredagsmyset. Och medan jag är på jobbet och regnet smattrar utanför rutorna så återpublicera jag race reporten från Vår Ruset 2017.


Inför loppet

Så är äntligen första loppet för året genomfört och känslan såhär dagen efter är väldigt härlig. Bästa uppladdningen har jag inte haft direkt eftersom jag låg sjuk 2,5 vecka innan loppet och endast fick till ett kortare pass. Men vi satte som målsättning att komma under 40 minuter men gärna ner mot 35.

Under loppet

Sagt och gjort vi tog oss iväg från start i ett behagligt tempo, tyckte jag, som senare visade sig vara mellan 6:30-6:52 tempo. Första två km resulterade i att jag höll 06:08-06:19 tempo, vem visste att mina ben kunde gå så snabbt!?

Där någon stans vricka jag till foten och fick ont i knäet och valde att gå en bit. Hade problem med andningen pga pollenallergi också. Så resterande av loppet gick och sprang jag om vartannat. Fortsatte hålla tempot i löpningen fram till sista 2 km då jag det blev 06:31-07:04 tempo. Slutspurten av loppet lyckades jag pressa ur i 05:19 tempo, var den kraften kom ifrån vet jag faktiskt inte men någon stans långt in satt den tydligen.

Sluttiden i mål blev 35:39 enligt min Polarklocka, enligt tidtagningen på banan blev den 35:52. Men så kom jag ju inte heller i mål eftersom det var kö så mitt chip blev inte stoppat när jag kom i mål. Oavsett är jag grymt nöjd idag och ser fram emot nästa lopp!

Hur var loppet?

Väldigt fin bana att springa men målområdet var KAOS! Jag hoppas till nästa år att man faktiskt tar tag i målområdet och har ett bättre system så att man kommer genom målet innan det blir totalt stopp!