Chipotleköttbullar i chilisås

Chipotleköttbullar i chilisås

september 5, 2017 0 av Cherie

Efter en lång dag på jobbet idag så njuter jag av att hinna hem och landa här i soffan innan jag ska vidare på nästa grej i kalender. Ikväll är det nämligen föräldramöte på Emmas skola och då är hon en stund hos sin pappa denna kvällen så passar jag på att ta mötet. Ska bli intressant att åka dit och se vad som kommer sägas ikväll även om jag gärna just nu hade legat på soffan och läst böcker tillsammans med Emma.

Det kommer bli en hel del matlagning här inne och jag kommer att ordna ett receptindex framöver för att ni lätt ska kunna hitta de olika recepten. Det är nämligen så att när jag inte tränar eller följer någon sport på tv så älskar jag att stå i köket. Det intresset har även min dotter ärvt och idag tänkte jag dela med mig av ett recept som hon älskar trotts att det är lite starkt. Dessa köttbullarna äter vi ofta med ris eller pasta men de kan med fördel ätas med tillexempel klyftpotatis och serveras med en god sallad.

Chipotleköttbullar i chilisås
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala lök och vitlök och hacka grovt.
  2. Lägg i en hög behållare/skål tillsammans med resten av ingredienserna till köttbullarna förutom nötfärsen och ströbrödet. Mixa till en slät sås med mixerstav.
  3. Lägg nötfärsen i en skål och tillsätt såsen och blanda mycket väl.
  4. Tillsätt ströbröd lite i taget tills färsen har fått en bra konsistens för att göra biffar av. Tänk på attströbrödet sväller lite så blanda inte i för mycket. Börja med 3/4 dl och vänta sedan 5 minuter och behövs det mer så häll i lite till då.
  5. Rulla bollar som du sedan steker i smör/olja i stekpanna. Stek i ca 10 minuter medans du hela tiden rör om så de inte bränns. Kolla en köttbulle för att se att de är helt genomstekta. Lägg sedan biffarna åt sidan på en tallrik. Låt stekfettet vara kvar i stekpannan och gör såsen däri.
  6. Fräs vitlök och rödlök i olivoljan på medelvärme tills löken har blivit mjuk.
  7. Tillsätt resten av ingredienserna förutom grädden, vispa ihop dem och låt puttra i några minuter. Häll sedan i grädden och låt putra i ca 2 minuter till. Lägg sedan i köttbullarna i såsen i stekpannan och servera tillsammans med pasta eller ris och en god sallad.