En svalkande sobet med blåbär och inegfära

En svalkande sobet med blåbär och inegfära

augusti 8, 2018 1 av Cherie

Det skulle bli värmerekord idag och jag undrar om det inte varit det också. 36 grader utlovades och jag kan inget annat än säga att jag trivs inte i sådan värme. Mitt i allt hade jag lovat en elev att vi skulle baka kanelbullar idag och bjuda på alla som var på fritids. Skulle kanske bjudit på något svalkande istället.

Sorbet istället för kanelbullar

Med tanke på värmen som var dag skulle vi kanske egentligen bjudit på sorbet idag istället för kanelbullar. Men jag hade lovat och vi gjorde 200 kanelbullar idag. Vill lova att jag var extremt trött när jag kom hem och somnade 3 timmar medan Emma tittat på film. Nu blev det inte sorbet på jobbet idag men kanske ett tips för er att göra ikväll eller imorgon. Gillar hur frisk i smaken denna blir med tanke på ingefära och citronen som man har i.

Hösten du är välkommen

Jag gillar inte den här extrema värmen som har varit i Sverige nu, jag mår inte bra av den. Jag vill kunna sova ordentligt och röra mig utan att svetten rinner direkt. Jag längtar faktiskt efter hösten riktigt mycket nu. Just nu mullrar det lite här och kanske blir det rejäl åska som rensar upp luften. Jag längtar efter löpning i behagliga temperaturer.

En svalkande smoothie/sobet med blåbär och inegfära
Instruktioner
  1. Skala äpplet och kärna ur det.
  2. Mixa samman alla ingredienser och servera direkt.