Ett fat krabbelurer en fredag

Ett fat krabbelurer en fredag

oktober 27, 2017 0 av Cherie

Varför kan man inte sova när man väl har sovmorgon? Tur är kanske det för oj vad jag fått gjort mycket denna fredagsmorgon och jag tänkte bjuda på ett recept på krabbelurer.

Vilodag betyder sovmorgon

Jag har min vilodag från träningen denna fredag och hade därför planerat in sovmorgon och att sova fram till åtta eller kanske även nio. Klockan 06,20 var jag klarvaken efter att ha vaknat ett par gånger tidigare. Jag utnyttjade faktiskt tiden med att gå upp och göra en kopp kaffe, hämta datorn och sedan krypa ner här i sängen igen.

Så nu ska jag snart ta mig upp och äta frukost och göra mig iordning för jobb. Börjar tidigare idag eftersom jag ska ha medarbetarsamtal med rektorn på skolan men så slutar jag också tidigare eftersom jag igår började tidigare för att hinna förbereda inför Halloweenfesten vi hade på fritids. Det blev så lyckat men oj vad trött jag var när dagen var slut och jag fick köra hem.

Servera krabbelurer till fredagsmellis

Jag ramlade över en bild från i sommar nu under morgonen och tänkte att jag skulle publicera detta receptet på ett favoritmellanmål här hemma. Perfekt om man har möjlighet att hämta barnen tidigt och göra som mellanmål eller varför inte göra det i helgen kanske?

Detta är en favorit som jag minns från skolan, nämligen krabbelurer. Kommer ihåg att när vi hade utedagar så tillagade våra fröknar detta på stormkök och det var så himla gott måste jag säga. Därför gjorde jag det i sommar på jobbet och sedan under semestern till Emma vilket blev uppskattat. Jag kan tänka mig att dem är goda att servera tillsammans med färsk frukt eller bär men dem är också väldigt goda att bara äta precis som dem är. Borde även fungera fint att skicka med i barnens matlådor när dem ska på utflykt. Testa gärna!

Hoppas ni får en fin fredag så hörs vi!

Ett fat krabbelurer en fredag
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt ägg och mjölk. Blanda till en jämn smet.
  3. Stek krabbelurerna, jag använder en matsked för att klicka ut dem i ett vanligt stekjärn.