Färsfylld paprika och tankar på julen

Färsfylld paprika och tankar på julen

Idag bjuder jag på ett recept som legat opublicerat under en längre tid men som är en favorit här hemma. Nämligen färsfylld paprika. Enkelt och gott att servera, kanske något att laga till halloween som snart är här.

To-Do-list för dagen

Idag står det studier på schemat och skapa innehåll till blogg och Instagram. Vi fick ett grupparbete som vi ska göra under veckan och sen presentera nästa måndag. Vilket innebär att det blir fullt fokus på att läsa litteraturen idag. För att vi ska komma igång imorgon eller på torsdag med det.

Utöver det ska jag skapa innehåll till mina sociala medier under dagen, kom gärna med tips på vad ni vill läsa om! Jag har också börjat planera inför julinläggen vilket ska bli riktigt roligt att göra en julserie för Julen 2018. Hoppas ni uppskattar det lika mycket som jag gillar att göra det.

Färsfylld paprika

Ett tips nu när det närmar sig Halloween är att göra färsfylld paprika till middag. Det är otroligt enkelt och mycket gott. Detta gick hem hos dottern när vi ätit det och hon tyckte det var ett litet tokigt vis att äta köttfärs på. Men det var uppskattat och man kan ju välja att skära ut ögon och mun i paprikan nu inför halloween om man vill det. Hur gör ni annars inför Halloween? Dekorerar ni en massa och går runt och kör bus eller godis.

I år blir det inget här hemma eftersom vi kommer vara i Norge när det är Halloween. Får se om det kanske är så att vi kanske spökar ut oss lite där uppe och knackar på hos grannarna. Om inget annat kommer jag sakna min utlänning som jag hade på jobb förra året då jag hade sprayat håret åt alla håll samt sminkat spindelnät runt ögonen. Elevernas miner när man kom till jobb var härlig.

Färsfylld paprika
Portioner
5portioner
Portioner
5portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Stek upp köttfärsen och smaksätt med Sambal och Chipotle.
  2. Skär av toppen av paprikorna och ta ut kärnhuset.
  3. Fyll paprikorna med köttfärsen och toppa med riven ost.
  4. Ställ i ugnen tills osten smält på ca 175 grader.
  5. Servera med en god sallad och lite gräddfil.

2 reaktioner till “Färsfylld paprika och tankar på julen

    1. Ja men precis, det är så perfekt just för man kan variera. Och nu till Halloween kan man ju skära ut dem som pumpor också 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *