Min helg och Fetaostfyllda rödbetor med rostade hasselnötter och honung

Min helg och Fetaostfyllda rödbetor med rostade hasselnötter och honung

september 18, 2017 0 av Cherie

Helgen

Vilken helg det blev och så många skratt jag fick. Jag tog fredag och lördag till att komma iordning någorlunda med alla sakerna från mormor. Alla sakerna har nu nästan hittat sin plats och denna veckan kommer vi rensa bland Emmas saker. Men väldigt sent i lördagskväll bestämde jag mig för att det fick bli utgång med vänner. Sagt och gjort tog vi oss så småningom till Telegrafen där vi satt hela kvällen och hade riktigt trevligt.

Något som sedan inte var så trevligt var huvudvärken jag hade igår men det var helt klart värt det efter en sådan kväll. Men en dag på soffan var heller inte dåligt, det var ganska skönt att bara ligga och koppla av. Vi lagade lite köttfärspaj när Emma kom hem och bäddade sedan ner oss i soffan igen där hon somnade innan klockan var 19.

Planer för veckan

Så vi somnade tidigt båda två igår men höll ändå på att försova oss imorse. Nu är loppan i vilket fall som i skolan och jag sitter med frukost innan jag ska iväg. Idag har jag nämligen tagit ledigt från jobbet under förmiddagen för att gå till Emma på Soul Skönhet för att bli höstfin i håret. Jag har ingen klar tanke ännu över hur jag vill ha det så blir spännande.

Annars är det inte mycket planerat för veckan, vi är lediga på torsdag för att åka till Hörby på mormors begravning. Och då detta är Emmas första begravning så har jag tagit ledigt en stund på förmiddagen för att följa med till Emmas skola och hälsa på.

Förrätt med rödbeta

Och när jag gick igenom bilderna på datorn nyss hittade jag några från när jag gjorde diverse recept med rödbetor. Så denna måndag bjuder jag på detta härliga recept med fetaostfyllda rödbetor som verkligen är super smarrigt!

Min helg och Fetaostfyllda rödbetor med rostade hasselnötter och honung
Portioner
ca 6personer
Portioner
ca 6personer
Instruktioner
  1. Koka rödbetorna med skal tills dem är al dente, ca 40 minuter.
  2. Skala rödbetorna under kallt rinnande vatten.
  3. Skär av toppen på rödbetorna och gröp sedan försiktigt ur dem utan att det går hål.
  4. Finhacka det du gröpt ur och bland tillsammans med crème fraîche, smulad fetaost och svartpeppar.
  5. Fyll sedan rödbetorna, lägg på locket och toppa med hackade rostade hasselnötter, honung och flingsalt.