Fiskgratäng med lax & spenat samt veckans planer

Fiskgratäng med lax & spenat samt veckans planer

januari 29, 2018 0 av Cherie

Åter på benen och redo att åka till jobbet senare idag. Det där med feber är inget roligt men jag är tacksam över att känna mig frisk igen. Frisk för att träna, arbeta och vara sugen på mat!

Veckans planer

Det blir en vecka jag längtat efter länge, det är nämligen så att årets första lopp för min del går på fredag! Jag önskar dock att jag hade hållit mig frisk förra veckan så att jag hade fått till träningen. Men det är inget jag kan göra något åt och nu gäller det bara att förbereda mig på bästa sätt.
Måndag: Springer intervaller
Tisdag: Styrketräning
Onsdag: Distanslöpning 2-3 km och följa med Emmas klass till ishallen innan jag börjar jobba.
Torsdag: Slutar tidigt och ska njuta av en promenad.
Fredag: WinterFunRun 2018, 5km
Helgen: Oplanerad i skrivande stund men ett överkroppspass ska jag försöka få till och sen gissar jag att det blir skidor på tv.

Mer fiskgratäng åt folket

Något som blivit populärt här hemma är fiskgratäng och vi brukar faktiskt göra det med lax och en spenatsås. Emma fullkomligt älskar det och tycker att det är roligt när hon får hjälpa till i köket. Vi försöker äta fisk två eller tre dagar i veckan. Emma gillar framförallt plattfisken som hennes morfar fångar och hon lägger beslag på de flesta som de får upp. Vi har väldig tur att få fin fisk i frysen som vi själva fångar och det är framförallt makrill, sei och torsk som får följa med hem.


Fiskgratäng med lax och spenat
Portioner
2portioner
Portioner
2portioner
Instruktioner
  1. Tillaga potatismos (aningen pulvermos eller vanlig mos) och tillsätt sedan ett ägg.
  2. Smörj en ungsform
  3. Skär laxen och tomat (om du använder det) i bitar och lägg i formen .
  4. Spritsa eller klicka ut mos i formen.
  5. Tillaga såsen, jag gjorde på lite smör, vetemjöl och mjölk. Tillsatte kryddor och spenaten. Hällde sedan det på fisken.
  6. Ställ in gratängen i ugnen på 225 grader i ca 20 min.