Fredagsdessert med äpplekomott, kvarg och rostade havregryn

Fredagsdessert med äpplekomott, kvarg och rostade havregryn

september 15, 2017 0 av Cherie

Veckan har gått i ett och jag har inte hunnit öppna datorn på kvällarna. Vi har haft föräldramöte och jag har då ej varit hemma innan halv nio. Och de dagar jag har kommit hem tidigare så har jag packat upp sakerna från mormor. Nu har allt börjat hitta sina platser och jag passar på att rensa för fullt här hemma. Det känns i vilket fall som att vi flyttat precis och kanske är mitt flyttsug stillat till efter nyår.

Nu ska jag bara skriva klart detta inlägget och rasta Charles en runda innan jag kör mot jobb. Idag står det mellanmål på schemat under eftermiddagen då jag har ansvar att ordna något annat än det vanliga med mackor. Till min hjälp har jag några barn som dukar och tillagar mellanmålet. Idag kommer vi göra en äppelkompott med fil och rostade havregryn.

När jag gör denna hemma så brukar jag använda kvar istället för fil samt ha nötter i de rostade havregrynen men nötter får vi inte ha på skolan. Jag bjuder på receptet här nedan om ni blir sugna på att göra det i helgen. Perfekt som mellanmål eller efterrätt.

Jag hoppas ni som läser har haft en riktigt härlig vecka och har något roligt planerat för helgen. Dela gärna med er i en kommentar!


Äpplekomott med kvarg och crunch
Portioner
2personer
Portioner
2personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Börja med att hacka mandel i lagom stora bitar.
  2. Blanda sedan samman havregryn, mandel och honung.
  3. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 200 grader tills de fått en krispig yta.
  4. Skär upp äpplena i lagom bitar och lägg i en kastrull tillsammans med en vaniljstång som du gjort ett snitt i. Tillsätt även vattnet.
  5. Låt detta stå tills äpplena blivit lite mjuka men ändå har lite tuggmotstånd kvar.
  6. Blanda kvarg tillsammans med fröna ifrån en vaniljstång.
  7. När alla komponenter är klara väljer du snygga glas med lite höjd i och börjar lägga upp lager för lager.