Glass med djungelvrål

Glass med djungelvrål

oktober 12, 2017 0 av Cherie

Glass med djungelvrål, mycket bättre än så kan det väll inte bli? Speciellt inte om det är enkelt att göra hemma själv.

Redskap med starka band

Sedan jag fick upp mormors grytor, vispar, burkar osv som hon haft har mitt sug efter att stå i köket och skapa diverse saker blivit betydligt större. Jag tycker det är roligt att både stå och tillaga recept som redan finns och även testa att göra mina egna varianter av sådant jag blir sugen på. Som glassen jag visade på Instagram (lifestylebycherie) i tisdags när jag kom hem efter en storhandling på maxi och hade värsta suget av att göra en glass med djungelvrål.

Glass är ju väldigt enkelt att göra på detta viset med tre ingredienser. Jag insåg dock när jag kom hem att det inte var kondenserad mjölk jag hade hemma utan karamelliserad mjölk så smaken blev lite annorlunda och färgen blev lite brunare på grund av detta.

Resultatet av glassen

En krämig och len glass som har den perfekta sältan enligt mig, så blev resultatet. Den var himla god och fler idéer har kläckts på vad man kan smaksätta den här glassen med istället för djungelvrål. Tänk er tillexempel dumle eller daim. Vill man att det händer lite i glassen skulle jag nog skära några djungelvrål i småbitar och lägga i smeten när den är klar och ska in i frysen. Precis som jag tänker göra med dumlekola och daim när jag testar att göra den framöver.

Har kanske du något bra recept på glass? Dela gärna med dig här nedan bland kommentarerna.

Djungelvråls glass
Ingredienser
Instruktioner
  1. Börja med att hälla djungelvrål och grädde i en kastrull och låt djungelvrålen smälta.
  2. Kyl ner ett par timmar innan du vispar upp grädden.
  3. Tillsätt kondenserad mjölk och blanda tillsammans. Ställ i frysen
  4. Servera och toppa med några djungelvrål om du har över