Gott mellanmål eller lättare lunch med majskakor

Gott mellanmål eller lättare lunch med majskakor

november 15, 2017 1 av Cherie

Älskar när dem har extra erbjudande i affären så man kan testa nya saker. I måndags köpte jag med mig majskakor hem som jag skulle testa att göra ett mellanmål eller lättare lunch på.

Hungern som slår till efter ett löppass

Jag blir alltid väldigt hungrig efter ett träningspass och i måndags efter löprundan passade jag på att använda majskakor att bygga min lunch med. Det är ganska roligt att se hur kroppen fungerar och vilka saker man blir sugen på i samband med träning. Jag är ofta sugen på spenat, ost, kött och kall sås efter att jag tränat. Ibland är jag sugen på pasta och köttfärssås också. Men tränar jag inte kan jag lätt beställa hem en pizza. Varför blir det så tro?

Ett enkelt mellanmål eller lunch

Jag plockade i vilket fall som ihop saker jag var sugen på från kylen och det resulterade i fantastiskt goda mackor. Dessa mackorna har jag sedan gjort som frukost också under gårdagen och de tilltalar inte bara smaklökarna utan även ögat. Vad toppar du gärna din macka med?

Snart har halva veckan passerat

Det var inget roligt väder igår eftermiddag med regn och rusk. Vi skulle ha aktiviteter utomhus på jobbet men flyttade in det. Men jag och några elever trotsade vädret senare på eftermiddagen för att spela bandy utomhus i regn. När man väl kom in sen var det skönt att ha varit ute i friska luften ett tag.

Idag är det redan onsdag och jag funderar på var veckan tog vägen. Nu är det snart helg och den är väldigt efterlängtad. Hoppas solen tittar fram även i helgen så vi kan vara ute och spela Pokémon under våra promenader. Perfekt sysselsättning nu under vardagskvällarna nämligen då vi är ute med hunden så får Emma låna min telefon och spela Pokémon under tiden och det är väldigt uppskattat!

Toppade majskakor
Portioner
1personer
Portioner
1personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Stek baconen så den blir knaperstekt.
  2. Skölj och skär salladen i mindre bitar som du sedan lägger på majskakorna.
  3. Skiva upp mozzarella och avokado och lägg på majskakorna.
  4. Blanda samman crème fraisch eller kvarg med salt och salladskrydda. Lägg någon klick på mackorna.
  5. Toppa till slut med bacon och eventuellt lite salladskrydda på toppen.