Kanelbullens dag, en anledninga att äta många bullar

Kanelbullens dag, en anledninga att äta många bullar

Kanelbullens dag, en anledninga att äta många bullar. Vad kan vara bättre än att fira 10 år tillsammans med sin hund på kanelbullens dag?

Förkylning delux

Igår hamnade jag verkligen bara direkt i soffan efter att Emma hade somnat. Kände att något inte stod rätt till i kroppen och jag bäddade ner mig istället. Hade egentligen en lång To-Do-list men den får faktiskt vänta tills ikväll (förhoppningsvis) då jag försöker lyssna på kroppen. Imorse vaknade jag nämligen genomförkyld och det är väll tur att jag inte börjar förrän strax innan elva idag. Blir nog många muggar varm choklad denna veckan gissar jag på.

Kanelbullens dag

4 oktober innebär kanelbullens dag och det kan man verkligen inte tacka nej till. Jag älskar dessa temadagar för jag firar gärna allt som går att fira. Vi får se om vi bakar lite kanelbullar ikväll eller om vi har i frysen kanske. Allt beror lite på hur jag mår efter jobb idag och hur loppan mår då hon också är förkyld. Men jag bjuder på mitt favoritrecept här nedan om ni blir sugna på att baka idag. Nygräddade kanelbullar och ett glas mjölk kan väll aldrig bli fel?

Kanelbullar
Ingredienser
Deg
Fyllning
Topping
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke, strö över socker och rör tills jästen löst sig.
  2. Smält margarinet, häll över mjölken och låt det bli fingervarmt.
  3. Häll det över jästen, blanda i ägget och kardemumman.
  4. Blanda i mjöl till en smidig deg.
  5. Dela degen i fyra delar och låt jäsa medan du gör fyllningen.
  6. Blanda samman ingredienserna med elvisp.
  7. Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop och dela i lagom stora bitar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker.
  8. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10-15 minuter på 250 grader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *