Kompott med rabarber och krunsch

Kompott med rabarber och krunsch

augusti 24, 2018 0 av Cherie

Jag gillar doften av sensommar och att hösten är på ingång. Det börjar gå mot den där mysiga tiden då jag älskar att härja i köket. Hittade några påsar rabarber i frysen som jag ska använda till denna goda efterrätt eller kanske blir det ett mellanmål?

Doften av höst får det att pirra i magen

Det fullkomligt vräkte ner med regn en kort stund imorse och den friska luften som blir efteråt är underbar. Jag drömmer mig bort till att det snart är höst men ännu verkar inte sommaren ha släppt helt. Vi har haft omkring 27 grader i veckan och man får väll njuta och krama ur det sista av sommaren.

Denna hösten får det dock att pirra lite extra i magen. Om ca tre veckor drar skolan igång och jag verkligen längtar. Jag ska äntligen få utbilda mig inom något jag velat arbeta med i tio år. Det har också gjort att jag bestämt mig för att bo kvar i vår lilla tvåa tills jag är klar med mina studier våren 2020. Så nu blir det att kanske göra om lite här hemma, för helt plötsligt har jag börjat få ett inredningsintresse. Är det för att jag börjar närma mig trettio kanske?

Kompott av rabarber med krunsch till

Denna efterrätten gjorde jag förra sommaren hemma hos våra vänner. Tidigare har jag alltid gjort den med äpple men nu testade vi med rabarber eftersom de hade gott om det hemma. Smarrigt blev det! Nu hittade jag några påsar i frysen av rabarber vi frusit in sedan början av sommaren och jag tänkte vi skulle göra detta till mellanmål.

Jag har ju fått en dotter som fullkomligt älskar rabarber! Hon gillar när det är surt. Och tillsammans med övriga ingredienser blir det faktiskt väldigt gott. Har du något gott recept som innehåller rabarber att tipsa om?


Kompott med rabarber och krunsch
Ingredienser
Rabarberkompott
Krunch
Kesellablandning
Instruktioner
  1. Skala och ätna rabarbern i lagom bitar. Lägg i en kastrull med lite vatten samt skär ett snitt i vaniljstången och låt den ligga med. Önskar man ha i lite socker kan man ha det. Låt rabarbern småputtra till önskad konsistens.
  2. Hacka upp mandel och blanda tillsammans med havregryn och honung innan du häller det på en plåt (glöm inte att sprida ut det över plåten) för att sen ha in det i ugnen på ca 150-200 grader och rosta det. Känn efter när det är klart.
  3. Blanda samman kesella med fröna från en vaniljstång.
  4. När allt sen är klart varvar du dessa i olika lager i ett snyggt glas kanske. Jag lovar att du kommer inte bli besviken!