Fredag med korvgryta a la taco

Fredag med korvgryta a la taco

maj 4, 2018 0 av Cherie

Välkommen fredag säger jag! Det har varit en kort vecka men jag känner att jag inte varit i fas alls, därför är helgen välkommen.

Taco fredag på annat vis

Fredagar när dottern är här blir det taco. Det är sedan gammalt och vi båda älskar taco. Ikväll funderar jag på om vi kanske ska göra korvgrytan a la taco idag. Den blev en väldig hit sist jag gjorde den och det är kul med variation. Får se vad Emma säger när jag hämtar henne hos kompis. Hon ska nämligen få cykla med en kompis hem efter skolan idag och det är första gången. Har lovat att gå och hämta henne så att hon kan få cykla hem.

Drömmer mig bort

Igår kände jag verkligen hur mycket jag ville flytta. Det var en perfekt eftermiddag och när vi kom ut hade jag önskat att vi hade haft en trädgård att gå ut i. Tänk att Emma skulle kunna få gå ut och vara i trädgården medan man fixar maten i köket. Eller att ta med sig morgonkaffet och gå ut och sätta sig. Vi får drömma ett tag tills innan det är vår tur i systemet – men vi räknar ner.

Tjugofyra dagar kvar

Vi räknade på hur många dagar det är kvar i skolan nu innan vi får ta sommarlov. Tjugofyra dagar kom vi fram till, hoppas vi har räknat rätt! Det känns både väldigt skönt eftersom det då väntar tre veckors ledighet för mig. Men också väldigt tråkigt för då avslutar jag mitt vikariat i årskurs 2 och 3. Och på skolavslutningen kommer det säkert fällas både en och två tårar. Men jag är samtidigt otroligt tacksam för möjligheten och den har varit väldigt utvecklande. Och jag håller tummarna att jag får möjligheten att vara kvar på någon avdelning till hösten, jag trivs nämligen väldigt bra!


Korvgryta ala taco
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Klipp baconen i bitar och stek i en teflongryra.
  2. Skär korven i slantar och låt fräsa med.
  3. Häll på grädde och kryddorna och låt puttra några minuter.
  4. Tillsätt paprikan.
  5. Blanda mjöl med vatten till en slät redning och tillsätt i grytan.
  6. Smaka av med salt & peppar.
  7. Servera med ris