Mammas recept på Britta-tårta

Mammas recept på Britta-tårta

september 24, 2017 2 av Cherie

Tårta och minnen

För runt tjugo år sedan firade vi min lillebror som fyllde år i huset på Nygatan. Jag minns hur tårtan var prydd med ljus i hållare som liknade helikoptrar. Tårtan vi åt då var min absoluta favorit, som jag nu lärt mig att den heter Britta-tårta. Jag bad nämligen mamma om receptet för att själv göra den nu väldigt många år senare. Och dagen till ära fyller lillebror 24 år, tyvärr orkade han dock ej köra hit och äta.

Helgen

Helgen har vi mest spenderat hemma nerbäddade i soffan eftersom loppan varit ledsen. Vi har spelat yatzy, lagt puzzel och lagat god mat. En och annan film har vi lyckats hinna med också. Idag kom hon iväg på kalas hos bästa kompisen och till hennes lycka var en fd. dagiskompis där också. Tyvärr hamnade inte alla tre tjejerna på samma skola så det var ett kärt återseende. Och sedan i eftermiddag är hon hos pappa och jag är utan henne en vecka.

Spännande vecka framför mig

Veckan som kommer innebär kompetensutveckling imorgon och sedan ska jag få hjälp av en kompis att skruva upp saker här hemma. Ska se om jag får låna Emma några timmar imorgon då jag slutar tidigt så vi kan göra något roligt. Passar på att försöka få lite extra tid med henne när det är pappa-vecka och det passar för oss båda. Kan inte säga det nog många gånger att jag är tacksam över vår relation efter att vi separerade.

Till helgen är det planerat spelkväll här hemma hos mig och jag funderar på att bjuda på lite tapas/plockmat. Får fundera under veckan på om jag kan göra något gott. Får se lite hur många vi blir.

Hoppas din helg varit härlig! Berätta gärna vad du gjort!

Britta-tårta
Portioner
4-6personer
Portioner
4-6personer
Ingredienser
Botten
Marängsmet
Garnering
Instruktioner
  1. Rör tillsammans alla ingredienser som ska vara till botten på tårtan och häll det sedan i en braspanna med bakplåtspapper i.
  2. Vispa sedan samman ingredienserna till marängsmeten. När du fått en fin konsistens häller du marängsmeten ovanpå den andra smeten i braspannan.
  3. Ta de hackade hasselnötterna och strö dem över tårtan.
  4. Grädda tårtbotten i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt den sedan svalna.
  5. Dela bottnen på mitten och lägga den ena delen på ett fat.
  6. Toppa med vispad grädde och vald frukt/bär.
  7. Lägg över den andra botten och tårtan är klar att avnjutas.