Marängtårta på tio minuter

Marängtårta på tio minuter

september 6, 2017 0 av Cherie

Jag lämnade Emma i skolan tidigare imorse och har några timmar för arbete hemifrån. Jag gör lite uppdateringar här på sidan och har även gått igenom alla mappar med bilder som jag sparat för kommande inlägg. Oftast brukar jag träna nu under förmiddagen så att jag inte behöver göra det på kvällen när jag har Emma men eftersom jag fortfarande är förkyld så passar jag på att jobba istället.

Idag hittade jag bland annat bilderna från Emmas födelsedag i förra månaden då vi åt en marängtårta som jag även gjorde i sommar under en grillmiddag hemma hos några vänner. Så kanske blir detta ett tips på en efterrätt eller fika till helgen. Man kan toppa tårtan med vilka bär och frukter man vill, det är bara fantasin som sätter gränserna.

Marängtårta på tio minuter
Förberedelsetid
5minuter
Tillagningstid
5minuter
Förberedelsetid
5minuter
Tillagningstid
5minuter
Ingredienser
Tårtan
Chokladsmet
Hallongrädde
Instruktioner
  1. Koka upp 1/4 dels vispgrädde och bryt ner chokladen i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du får en blank smet.
  2. Ta fram den första marängen och lägg på ett fat, fördela chokladsmeten jämt över marängen och ställ svalt.
  3. Vispa upp 4 dl vispgrädde och vänd sedan ner hallonen innan du vispar samman dem med grädden.
  4. Ta sedan ungefär hälften av hallongrädden och fördela på tårtan. Lägg på nästa maräng och ta resten av hallongrädden.
  5. Toppa med olika bär, hackad choklad och florsocker.