Pannacotta med saffran i mitt vinerland

Pannacotta med saffran i mitt vinerland

december 12, 2017 3 av Cherie

Finns det något bättre än att sitta med en vaniljlatte och se snön falla utanför fönstret? Jag tror faktiskt inte det, välkommen vintern till Skåne!

Saffranspannacotta

Jag bjöd ju på receptet av pannacotta med pepparkakssmak härom veckan och lovade recept även på den med saffran. Så jag tänkte dela med mig av den här nu, just denna blev min favorit av dem tre jag gjorde. Det var verkligen lussebulle fast i pannacotta form och jag tror att blötlagda russin (i mörk rom eller vinglögg) hade varit gott som topping eller passionsfrukt. Testa er fram!

Hej mitt vinterland

Snön har fallit under natten och imorse när jag körde Emma till skolan så låg snön på marken och såg sådär härlig ut. Eller iallafall fram tills man tog några steg utanför lägenheten och insåg att det var blötsnö och det var töat undertill. Valet av att ta sneakers på fötterna idag var inte smart! Grannen var snäll och hjälpte till att dra bort snön på rutorna och det är så härligt med hjälpsamheten som finns, bara att ta sig tid och utbyta några ord sådär på morgonkvisten var precis vad jag behövde denna morgon.

Nu väntar en arbetsansökan på mig som ska skrivas och sedan ska jag faktiskt ta och skriva en projektplan också för kommande projekt. Ska bli spännande och jag längtar!


Pannacotta med saffran
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter enligt förpackningens anvisning.
  2. Koka undertiden upp grädde, socker och saffran. När det kokar ta bort det från plattan.
  3. Tillsätt gelatinbladen och rör runt tills dem löst upp sig.
  4. När grädden svalnat blanda i vaniljsocker och häll upp i glas/burkar/skålar som du vill servera ur. Ställ i kyl 2-3 timmar innan servering.
  5. Till servering toppa pannacottan med blötlagda russin (i mörk rom eller vinglögg) hade varit gott som topping eller passionsfrukt. Testa er fram!