Pannacotta med smak av pepparkaka

Pannacotta med smak av pepparkaka

december 2, 2017 0 av Cherie

Solsken, vinterstudion och peparkakspannacotta är det som krävs för en bra lördag. Känslan av en nystädad lägenhet där allt är iordning gör att man bara kan slappna av numera på helgerna utan massor av måsten.

Pepparkakspannacottan fick tummen upp

Jag bjöd ju arbetskollegorna på pannacotta igår, tre olika varianter och smaker. Favoriten på vår avdelning blev den med smak av pepparkaka, dem andra smakerna fick också tummen upp. Så jag tänkte att jag bjuder på receptet med pepparkaka först. Alltid roligt att stå i köket och skapa diverse olika rätter/bakverk och sedan bjuda på andra. Kanske får ta med julgodiset vi ska göra i helgen och bjuda på under nästa vecka. Vill ni hitta alla julrecept enkelt sen så kolla in under Recept index i menyn. Jag kommer göra en kategori där alla julrecept samlas. 

Helgens planer

I helgen har jag lovat loppan att vi ska julfika, baka diverse olika julgodis och lussebullar samt göra julkort som vi ska skicka iväg till nära och kära. Solen är framme så vi tar oss ut ett tag också på Pokémon jakt. Jag använder spelet i skolan och Emma älskar att spela på kvällarna när vi är ute och går med Charles, perfekt så vi kommer upp i nivå. Vad har du för planer för helgen?Pepparkaks pannacotta
Portioner
4-6personer
Portioner
4-6personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter enligt förpackningens anvisning.
  2. Koka undertiden upp grädde, socker och pepparkakskryddan. När det kokar ta bort det från plattan.
  3. Tillsätt gelatinbladen och rör runt tills dem löst upp sig.
  4. När grädden svalnat blanda i vaniljsocker och häll upp i glas/burkar/skålar som du vill servera ur. Ställ i kyl 2-3 timmar innan servering.
  5. Till servering toppa pannacottan med krossade pepparkakor och njut.