Sommarfrukost till varma dagar

Sommarfrukost till varma dagar

maj 10, 2018 0 av Cherie

Varma sommardagar har redan anlänt även om det fortfarande bara är maj månad. Vilket också gör att man är sugen på kall frukost och jag har hittat en perfekt frukost till varma sommardagar. En riktig sommarfrukost.

Lediga dagar är välkomna

Det blev en extra ledig dag denna veckan och det tackar jag inte nej till. Den behövdes och jag passade på att unna mig sovmorgon. Jag ska nämligen arbeta imorgon och börjar redan klockan sju, brukar annars inte börja förrän åtta. Hoppas dock på en lugn dag på jobbet så att jag hinner med att gå igenom matte böcker och förbereda inför nästa veckas lektioner. Det är ju nämligen en hel vecka vi arbetar nästa vecka.

Det blir en lugn dag här hemma idag, ska dricka kaffe och vara ute en del. Ska ut och promenera med en kompis i skogen, frågan är hur min pollenallergi kommer bete sig. Sen blir det löpning med grannen ikväll, bara ett enkelt och lätt pass är inplanerat.

Sommarfrukost

Jag har som sagt snöat in helt på turkisk- eller grekiskyoghurt och det går åt en hel del här i veckorna nu. Perfekt att ha till frukost och mellanmål samt kvällsmål eller som dippa till grönsaker. Idag gjorde jag en frukost som blev lyckad och jag kommer göra denna fler gånger. Framförallt när jag haft morgonlöpning och kombinera med ett kokt ägg vid sidan om för att höja mängden protein.

Fördelen är också att vi nu kommer till säsongen då alla färska bär och frukter blir tillgängliga. Jag älskar när det finns bra utbud eller man kan åka och plocka själv. Detta året ska jag faktiskt frysa in själv också så man inte behöver köpa lika mycket fryst. Blev även så glad igår när jag hittade lingon på Coop, har länge velat testa att göra smoothies på lingon. Här nedan kommer dock recept på dagens frukost med bland annat banan, turkisk yoghurt och nötter.

Sommarfrukost till varma dagar
Portioner
2personer
Portioner
2personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär bananen på längden och lägg på en tallrik.
  2. Toppa varje banan med 1 dl turkisk yoghurt, 1 dl bär, 0,5 dl müsli och 1/2 näve hackade nötter.
  3. Ät och njut!