Sopptorsdag med gul ärtsoppa

Sopptorsdag med gul ärtsoppa

september 20, 2018 0 av Cherie

Borta bra men hemma bäst! Jag landade hemma ganska sent igår kväll efter att ha fastnat i lite kö på vägen hem. Men jag har fått en natts otroligt skön sömn och all information och intryck har landat lite nu. Jag lovar att berätta mer om skolans två första dagar i ett annat inlägg, men här kommer veckans planering och recept på ärtsoppa.

Halva veckan kvar

Jag har två arbetsdagar kvar denna vecka innan jag kan hålla helg igen. Så skönt ska det bli att få spendera lite tid med Emma eftersom vi varit ifrån varandra ett par dagar. Gissar att hon vill gå till hinderbanan som jag berättade om igår och sen ska vi faktiskt upp till pappa för att göra vid bilen. Han är visserligen inte hemma men hans fru är. Blir skönt med en dagsutflykt och kanske bakar vi någon fika och tar med oss upp. Jag vet nämligen att Emma vill baka tigerkaka som hon älskar.

Torsdagssoppa är ärtsoppa

Var det inte så förr att man på torsdagarna åt ärtsoppa och sedan pannkakor efteråt. Eller är det jag som minns fel? Jag funderar på att göra en omgång ärtsoppa ikväll då det var otroligt länge sedan jag åt detta. Frågan är om Emma gillar det eller så nöjer hon sig kanske med pannkakor. Oavsett så ska det bli roligt att laga lite mat nu igen när man har varit på resande fot och samlat lite inspiration igen. Jag måste göra tomatsoppa någon dag också, det är min absoluta favoritsoppa och har varit sedan jag gick i skolan. Så är det någon av er läsare som sitter inne på ett bra recept, dela gärna med er! Tycker det är roligt att testa nya recept och hitta nya favoriter, kanske måste hitta något gott brödrecept att ha till också.

Nu ska jag faktiskt sätta mig och göra skolarbete en stund innan jag ska köra till jobbet. Börjar sent idag så blir en kort arbetsdag vilket blir otroligt skönt.

Gul ärtsoppa
Portioner
4personer
Tillagningstid
10-15minuter
Portioner
4personer
Tillagningstid
10-15minuter
Instruktioner
  1. Hacka löken och ingefäran.
  2. Smält smöret i en kastrull och fräs lök, ingefära och timjan. Tillsätt ärtorna och fräs ca 1 minut innan du tillsätter buljongen. Låt koka i 10-15 minuter, ärtorna ska inte koka sönder eller bli mossiga.
  3. Mixa sedan med en stavmixer direkt i grytan till önskad konsistens. Behövs det så späd med vatten.
  4. 4. Smaka av med salt, peppar och senap. Smaklig måltid!