Spenat- och kikärtsbiffar med dilltzatziki

Idag är sista arbetsdagen innan vi tar ledigt en hel dag och ska göra massa mysigt, bland annat blir det nog en omgång av Spenat- och kikärtsbiffar med dilltzatziki.

Vad gör man en tisdag?

Vi har varit uppe ruskigt tidigt både igår och idag så vi hinner med sådär väldigt mycket eftersom vi ätit frukost innan klockan ens hunnit bli halv åtta. Solen tittar fram nu också och jag tror vi ska passa på att vara ute en stund innan vi kör mot fritids. Det är ju nämligen mörkt på kvällarna när vi kommer hem. Kanske borde man ta med sig kameran ut och föreviga lite höstbilder.

Spenat- och kikärtsbiffar med dilltzatziki

Vill ni testa ett gott recept så kan jag varmt rekommendera detta Spenat- och kikärtsbiffar med dilltzatziki. Det var faktiskt även uppskattat av Emma sist vi tillagade dem. Jag serverade dem tillsammans med ris men jag tror att även couscous eller quinoa skulle vara gott till.

Spenat- och kikärtsbiffar med dilltzatziki
Ingredienser
Kikärtsbiffar
Dilltzatziki
Instruktioner
  1. Riv gurkan och pressa ur vattnet, jag valde själv att tärna upp min i små bitar istället.
  2. Riv eller pressa vitlöken och blanda sedan samman alla ingredienserna.
  3. Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt i kylen innan servering.
  4. Tina upp spenaten innan du lägger den i mixer tillsammans med kikärtor (häll av vätskan innan) och lök.
  5. Mixa snabbt ihop det till en färs innan du häller över det i en bunke och tillsätter ägg och ströbröd.
  6. Arbeta ihop det till en fin färs och forma sedan biffar.
  7. Stek på medel värme tills de fått en fin gyllenbrun yta. Jag valde även att krydda mina med salt och svartpeppar när jag stekte dem

1 kommentar till “Spenat- och kikärtsbiffar med dilltzatziki”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *