Tacopaj den perfekta fredagsmaten

Tacopaj den perfekta fredagsmaten

januari 11, 2018 2 av Cherie

Fredag hos oss och säkert många andra innebär tacos. Detta året ska jag försöka bli bättre på att variera denna maträtten så den inte ser lika dan ut varje gång.

Den perfekta fredagsmaten

Jag kan inte sticka under stolen med det utan jag älskar tacos och tanken på hur det är uppbyggt. Att få sitta runt ett bord och plocka ihop det man gillar till sin egen modell av maträtten är hela tjusningen med tacos. Under 2018 vill jag ändå försöka variera hur vi äter tacos lite mer än vi tidigare gjort. Först ut är dock en gammal favorit som vi ska tillaga imorgon när vi kommer hem från jobb och skola – tacopaj.

Den är väldigt enkel att göra och äts bäst med chips eller tacobåtar enligt mitt tycke, men kanske tycker du annorlunda. Till tacopajen serverar jag olika sorters grönsaker, gräddfil, tacosås och riven ost. Hur äter du helst din tacos?

En kopp kaffe och en semla

Det känns som ren lyxa att få gå hem när klockan slår 14 på torsdagarna denna terminen. Eftersom det var första torsdagen denna terminen slog jag och Emma på stort efter hämtning på skolan. Vi tog med Charles på en promenad och gick förbi Nisses konditori för att köpa med fika hem. Väl där inne kunde jag inte motstå semlorna som var uppställda. Som tur är kan jag vänja mig vid att gå hem tidigt på torsdagarna men att äta semlor är inget jag kommer lyxa till det med varje torsdag. Har du ätit några semlor ännu i år?

Nu ska jag och Emma strax byta om och köra ett gemensamt träningspass här hemma med hjälp av en kortlek. Vi får se om vi kanske åker upp till Ica och veckohandlar först så man kan laga middag efter träningen. Hoppas ni har haft en fin torsdag.

Tacopaj
Ingredienser
Instruktioner
  1. Börja med att steka upp köttfärsen och tillsätt tacokryddad, under tiden kan du börja med att tärna upp paprikorna.
  2. Häll sedan ner köttfärsen i en ungsform och häll över paprikorna.
  3. Blanda sedan samman philadelphiaost och crème fraisch för att sedan ber det över färsen.
  4. Avsluta med att strö över riven ost. Ställ in i ugnen 15-20 minuter på 200 grader tills osten är smält. Servera med önskade tillbehör och njut av fredagsmyset.