Torsk i ugn och första snön för året

Torsk i ugn och första snön för året

november 22, 2017 0 av Cherie

Första snön föll inatt och jag skulle unna mig och Charles en härlig morgonpromenad. Det jag inte visste var att jag skulle simma fram bokstavligen. Kom på att jag bor i Skåne och inte Norrland!

Tråkigt med blask

Jag kände en viss lyckokänsla över att snön hade kommit. Men i själva verket kändes det som varje steg jag satte ner så fylldes skon med en sjö av vatten. Vi plaskade helt enkelt runt vår morgonrunda och hunden blev dyngsur. Mina fötter simmande i mina Asics och frossan från igår satt i. Det blev bara raka vägen in och starta kaffe, hoppa i duschen och här sitter jag nu med ansiktsmask och allt. Jag börjar inte förrän 14,00 i eftermiddag på skolan då jag enbart arbetar fritidstimmar numera. Fördelen är ju att jag hinner göra massa roligt under förmiddagarna så att när jag kommer hem ikväll bara kan krypa upp i soffan till en bra film.

Torsk i ugn

Ikväll ska jag efter jobbet stanna till och handla med grädde och lök hem så jag kan slänga in torsk i ugnen. Nu när vädret slog om och blev såhär ruggigt så känner jag ett behov av varm mat på kvällen. Ikväll tänkte jag därför tillaga torsken som är kvar i frysen. Det är nämligen så att jag ska försöka äta upp all fisk nu så jag kan fylla på med ny fisk i februari. Vi ska nämligen upp till pappa och fiska då när torsken kommer in, ska bli härligt med ett Norge besök igen.

Torsk i ugn
Portioner
2personer
Portioner
2personer
Instruktioner
  1. Lägg torskfiléerna i en ugnsform.
  2. Häll över grädden samt körsbärstomaterna.
  3. Skär upp löken och lägg den i ugnsformen.
  4. Krydda och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25-40 minuter beroende på ugn.