Jerringpriset ett hett ämne idag

Jerringpriset ett hett ämne idag

januari 16, 2018 0 av Cherie

Jag undrar hur mycket snack det egentligen hade blivit såhär dagen efter om tre kronor eller Johan Kristoffersson vunnit Jerringpriset.. Inte för att dem inte är värda det utan för vilket rabalder det blir i media och sociala media så fort ridsporten prisas!

Vad är Jerringpriset?

”Priset, uppkallat efter den svenske radiopionjären Sven Jerring, delas ut till en framgång§srik svensk idrottare för en framgångsrik sportprestation under det gångna året.” Texten är direkt från idrottsgalan.se

Jerringpriset skall alltså delas ut till en framgångsrik idrottare för en framgångsrik sportprestation! Alla nominerade har ju just blivit nominerade på grund av att de är framgångsrika idrottare som har gjort en eller flera framgångsrika sportprestationer under året. Så det handlar helt klart om hur populär idrottaren är bland svenska folket.

Vann rätt person?

Absolut! Finns det ens någon ”fel” person? Peder visar att han är populär bland svenska folket och det media nog missat många gånger är att detta är en stor sport. Men den visas inte, skrivs inte om och har absolut inte samma sändnings tid som många övriga sporter har. Media väljer att inte rapportera lika mycket om just denna sport och jag vet inte varför. Kanske just det är därför ridsportsfolket går ihop när man väl har möjligheten att visa hur populärt det verkligen är.

Jag älskar sport, är glad så fort det sänds friidrott, handboll, hockey med mera på tvn så jag kan sitta klistrad. Men som hästtjej sedan jag var liten är det tråkigt att en handbollsmatch under mästerskap där Sverige inte ens spelar matchen sänds medan ridsporten ska vara glad om det visas 50 minuter från en världscup i hoppning. För dressyren visas inte alls ofta! Jag kan tänka mig att orientering, thaiboxning och rullstolstennis ej visas så mycket heller. Varför?! För media och journalister bestämmer vad som får plats i tidningar/på nätet och tv.

Jag säger mer ridsport och sport överlag till folket!