Tillsammans i med och motgång

Tillsammans i med och motgång

Lördag kväll och det är bara sekunder ifrån att bli avblåst. Några minuter tidigare blir Jimmy Durmaz inbytt och jag kommer ihåg hur positiva alla i tältet var. Men så gör han ett misstag, resultatet blir en frispark till Tyskland…

Segerns sötma och förlustens bitterhet

…resultatet vet vi. Tyskland sätter en väldigt snygg frispark! Besvikelsen känns i hela tältet där vi har suttit och sett matchen. Vissa är mer ledsna än andra, många besvikna av misstaget att ge Tyskland läget som får de att vända matchen till en seger. Och det är okej att bli besviken över händelsen, man vill inget annat än att Sverige ska gå vidare och gärna skicka ut Tyskland ur VM.

Rasism är aldrig okej

Men vad som händer sen på Instagram där man går till personlig attack mot Durmaz är hemskt! Att skicka hot mot hans familj och göra rasistiska påhopp ska aldrig få förekomma. Någon stans kan man fråga sig om de hade samma åsikt när Durmaz gjorde mål mot Frankrike och tog oss till detta VM. Något vi inte ens hade varit med och spelat om han inte gjort mål i den matchen!

Nu tar vi Mexiko

Jag hoppas att landslaget nu kan fokusera vidare på nästa match, den på onsdag mot Mexiko. En seger där hade suttit väldigt fint. Jag kommer sitta bänkad framför tvn och följa matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *